Sales Optimaal
Peter van der Velden, uw B2B Sales & Marketing professional!

Mijn dienstverlening, onder de naam Sales Optimaal, met name binnen de B2B markt bestaat uit de volgende componenten:

  • Interim Management (zie ook het kopje Interim Management).
  • (Sales) Trainingen
  • Coaching
  • Mentorships

Ad 1. Interim Management:

Op parttime of fulltime basis kan ik u en uw bedrijf gedurende een afgesproken periode helpen met diverse commerciele activiteiten. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de volgende activiteiten:

  • Het ontwikkelen, implementen en uitvoeren van een commerciĆ«le strategie.
  • Het optimaliseren van uw commerciĆ«le organisatie.
  • Het realiseren van new business en of business development.
  • Het in hun kracht zetten van uw medewerkers, kennisverruiming, teambuilding en samenwerken met andere afdelingen. Kortom boeien en binden van uw medewerkers.

Hierbij besteed ik aandacht aan de marketing en de sales kant. Uiteindelijk moet Marketing immers tot Sales leiden. Beiden schaar ik zelf onder het kopje Commercie.

Ad 2. (Sales) Trainingen:

Alle mogelijke (sales)trainingen kan ik geven. Hoewel de nadruk ligt op sales en alle elementen die hier aan de orde komen, uiteindelijk als doel hebben tot sales te komen, heb ik sales toch tussen haakjes gezet. In deze trainingen kunnen immers ook zaken als de value proposition, de pricing, promotie, positionering, klantgerichtheid, digitalisering etc aan de orde komen. Allemaal zaken die gezamenlijk moeten kloppen om succesvol in sales te kunnen zijn. Deze trainingen vinden bij voorkeur plaats in groepjes van 4 tot circa 10 personen. Bij grotere groepen splits ik die liever in meerdere kleinere groepen. Afhankelijk van de setting en de doelstellingen doe ik deze trainingen samen met een compagnon. De training kan een of meerdere dagen betreffen.

Ad 3. Coaching:

Veelal coach ik medewerkers "on the job" tijdens mijn interim werkzaamheden. Maar hier kan ik ook afzonderlijk afspraken over maken voor coachingsessies voor een bepaalde periode en frequentie (bijvoorbeeld 6 maanden lang gedurende 1 of 2 maal per maand anderhalf uur).

Ad 4. Mentorships:

Een mentorship gaat verder dan een coachingsessie. Hier denk ik ook inhoudelijk met je mee en proberen we samen tot mooie oplossingen te komen.


Kortom, bij alle activiteiten ligt mijn focus op de medewerkers van uw bedrijf, uw klanten en uw resultaten!